Missing Realm forum and error

  1. There seems to be no forum to discuss the new Realm book

  2. Trying to use the playground in Chapter 3 gives:

Playground execution failed:

error: Couldn’t lookup symbols:
_T010RealmSwift0A0C13ConfigurationVAE10Foundation3URLVSg04fileE0_SSSg18inMemoryIdentifierAA04SyncC0VSg04syncC0AF4DataVSg13encryptionKeySb8readOnlys6UInt64V13schemaVersionyAA9MigrationV_AWtcSg14migrationBlockSb06deletea2IfT6NeededSbSi_SitcSg21shouldCompactOnLaunchSayAA6ObjectCmGSg11objectTypestcfcfA7
__T010RealmSwift0A0C13ConfigurationVAE10Foundation3URLVSg04fileE0_SSSg18inMemoryIdentifierAA04SyncC0VSg04syncC0AF4DataVSg13encryptionKeySb8readOnlys6UInt64V13schemaVersionyAA9MigrationV_AWtcSg14migrationBlockSb06deletea2IfT6NeededSbSi_SitcSg21shouldCompactOnLaunchSayAA6ObjectCmGSg11objectTypestcfC
_T010RealmSwift0A0C13ConfigurationVAE10Foundation3URLVSg04fileE0_SSSg18inMemoryIdentifierAA04SyncC0VSg04syncC0AF4DataVSg13encryptionKeySb8readOnlys6UInt64V13schemaVersionyAA9MigrationV_AWtcSg14migrationBlockSb06deletea2IfT6NeededSbSi_SitcSg21shouldCompactOnLaunchSayAA6ObjectCmGSg11objectTypestcfcfA2
_T010RealmSwift0A0C13ConfigurationVAE10Foundation3URLVSg04fileE0_SSSg18inMemoryIdentifierAA04SyncC0VSg04syncC0AF4DataVSg13encryptionKeySb8readOnlys6UInt64V13schemaVersionyAA9MigrationV_AWtcSg14migrationBlockSb06deletea2IfT6NeededSbSi_SitcSg21shouldCompactOnLaunchSayAA6ObjectCmGSg11objectTypestcfcfA4
_T010RealmSwift0A0C13ConfigurationVAE10Foundation3URLVSg04fileE0_SSSg18inMemoryIdentifierAA04SyncC0VSg04syncC0AF4DataVSg13encryptionKeySb8readOnlys6UInt64V13schemaVersionyAA9MigrationV_AWtcSg14migrationBlockSb06deletea2IfT6NeededSbSi_SitcSg21shouldCompactOnLaunchSayAA6ObjectCmGSg11objectTypestcfcfA6
_T010RealmSwift0A0C13ConfigurationVAE10Foundation3URLVSg04fileE0_SSSg18inMemoryIdentifierAA04SyncC0VSg04syncC0AF4DataVSg13encryptionKeySb8readOnlys6UInt64V13schemaVersionyAA9MigrationV_AWtcSg14migrationBlockSb06deletea2IfT6NeededSbSi_SitcSg21shouldCompactOnLaunchSayAA6ObjectCmGSg11objectTypestcfcfA8
_T010RealmSwift0A0C13ConfigurationVAE10Foundation3URLVSg04fileE0_SSSg18inMemoryIdentifierAA04SyncC0VSg04syncC0AF4DataVSg13encryptionKeySb8readOnlys6UInt64V13schemaVersionyAA9MigrationV_AWtcSg14migrationBlockSb06deletea2IfT6NeededSbSi_SitcSg21shouldCompactOnLaunchSayAA6ObjectCmGSg11objectTypestcfcfA
__T010RealmSwift0A0CA2C13ConfigurationV13configuration_tKcfC
__T010RealmSwift0A0CMa
_T010RealmSwift0A0C13ConfigurationVAE10Foundation3URLVSg04fileE0_SSSg18inMemoryIdentifierAA04SyncC0VSg04syncC0AF4DataVSg13encryptionKeySb8readOnlys6UInt64V13schemaVersionyAA9MigrationV_AWtcSg14migrationBlockSb06deletea2IfT6NeededSbSi_SitcSg21shouldCompactOnLaunchSayAA6ObjectCmGSg11objectTypestcfcfA1
_T010RealmSwift0A0C13ConfigurationVAE10Foundation3URLVSg04fileE0_SSSg18inMemoryIdentifierAA04SyncC0VSg04syncC0AF4DataVSg13encryptionKeySb8readOnlys6UInt64V13schemaVersionyAA9MigrationV_AWtcSg14migrationBlockSb06deletea2IfT6NeededSbSi_SitcSg21shouldCompactOnLaunchSayAA6ObjectCmGSg11objectTypestcfcfA3
_T010RealmSwift0A0C13ConfigurationVAE10Foundation3URLVSg04fileE0_SSSg18inMemoryIdentifierAA04SyncC0VSg04syncC0AF4DataVSg13encryptionKeySb8readOnlys6UInt64V13schemaVersionyAA9MigrationV_AWtcSg14migrationBlockSb06deletea2IfT6NeededSbSi_SitcSg21shouldCompactOnLaunchSayAA6ObjectCmGSg11objectTypestcfcfA5

Hey @gilroykilroy - Sorry to hear you’re having issues with the Playground configuration!

Let’s see if we could get those sorted out.

  1. I want to confirm - Do you have the latest Xcode? (e.g. 9.3)

  2. Did you go through the ./bootstrap.sh script? Did it finish successfully? If so, there should be a build.log file in your project folder, could you attach it here?

  3. Can you try, in the same folder, running the following commands and see if you’re getting a different result:

    pod deintegrate
    pod install
    

    And then try to open the newly-created workspace and see if that works for you?

Let me know if I can assist!
Shai.

  1. Yup, Xcode 9.3
  2. I did and it did. Log below.
  3. Same results :frowning:
  4. I tried changing the Podfile to 3.3.2 (the latest). That didn’t work either.

@freak4pc

P.S. I tried the various ways to create a playground with third party frameworks using a version of Realm I built with Carthage but none of them even saw the framework at all.

build.log.zip (15.5 KB)

Could you zip and private message me your post-installation project?

Is there any solution for this? I am experiencing the same issue.

@freak4pc and @gilroykilroy After messing around a bit and referencing this forum Playground does not execute on first chapter I found that if I modify the bootstrap.sh file when pod install is run to use pod _1.3.1_ install worked for me. I was running 1.5 which seems to be causing the issues, obviously make sure that you have 1.3.1 installed

@wadzy1 That’s a very nice catch! It seems there is some regression in CocoaPods 1.5.0, and it seems to work in CocoaPods 1.4.0.

I’ll file a ticket over at CocoaPods, but in general the positive aspect of this is that we reached a solution that doesn’t depend on either Carthage or CocoaPods specifically for playgrounds that seems to be much more stable.

This topic was automatically closed after 166 days. New replies are no longer allowed.